Vikinglotto

Vikinglotto

Du har säkert hört talas om Vikinglotto någon gång. Det är nämligen ett av Svenska Spels mer populära lotterier. Dragningarna i Vikinglotto sker på onsdagar, så du vet när du ska hålla utkik efter ifall du vunnit eller inte. Vikinglotto har också funnits ett bra tag på spelmarknaden. Det drog nämligen igång redan 1993 och existerar alltså fortfarande.

Ett internationellt lotto

Även om det är via Svenska Spel som du spelar på Vikinglotto är det ändå ett internationellt lotteri. I Vikinglotto ingår nämligen länderna Litauen, Norge, Lettland, Estland, Island, Finland och Danmark. Tack vare detta blir det många spelare som är med och trissar upp jackpotten. Vinstgrupp 1 och vinstgrupp 2 är internationella och därmed gemensamma för de länder som är med. De andra vinstgrupperna är däremot exklusiva för varje land som är med i lotteriet. Det är en bra blandning av en internationell och nationell vinstpott som uppenbarligen är ett vinnande koncept med tanke på att lotteriet funnits ända sedan 1993.

Så funkar det

Vikinglotto har ett ganska enkelt upplägg. Det går ut på att du ska välja vilka sex nummer av totalt 48 stycken som kommer att dras. Dessutom ska du även välja ett viking-nummer. Det finns då åtta olika viking-nummer som du väljer mellan.

Spela Vikinglotto på nätet

Det enklaste sättet att spela Vikinglotto på är online, i likhet med de flesta andra hasard- och lotterispel. Du kan spela Vikinglotto direkt på Svenska Spels webbsida. På sidan kan du då se vilka nummer som är de vinnande numren efter dragning. Direkt på sidan väljer du vilka nummer du tror kommer att bringa dig tur. Du kan också välja alternativet ”Huxflux” för att datorn ska slumpa fram nummer åt dig. Du får helt enkelt välja det sätt du tror kommer ge dig mest tur!